rr eufondovi.hr

 Robert Ravenšćak, mag.oec 
direktor

Rođen sam 1969. godine u Zagrebu. Magistar sam ekonomije. Slijedom obrazovanja i višegodišnjeg radnog iskustva na rukovodećim pozicijama srednjeg i visokog menadžmenta u domaćim i stranim kompanijama, vrlo sam dobro upoznat sa svim poslovnim procesima unutar jednog poduzeća. Certificirani sam menadžer za izradu i provođenje projekata financiranih iz EU fondova te certificirani auditor za ISO 37001 i ISO 19600 sustave upravljanja. Imam svjedodžbu Certified Compliance and Ethics Professional - International (CCEP-I), Leading Professional in Ethics and Compliance (LPEC) te glasnogovornika i menadžera za odnose s javnošću. Član sam Hrvatskog zavoda za norme i predsjednik Hrvatske udruge za etiku, društveno odgovorno ponašanje i razvoj antikorupcijske svijesti te jedan od osnivača Instituta za promociju poduzetništva. Bivši sam predsjednik Odbora za razvoj i promociju internet trgovine u HGK. Posjedujem široko znanje iz područja upravljanja malim i srednjim poduzećima, javnim poduzećima, marketinga, prodaje te upravljanja ljudskim resursima.

Strastveni sam sportaš. Nakon dugogodišnjeg bavljenja judom, danas trčim, vozim bicikl, plivam, igram mali nogomet i košarku. Godine iskustva kao DJ prerasle su u ljubav prema glazbi općenito. Veliko zadovoljstvo pričinjavaju mi enologija i kulinarstvo, a dobra knjiga ili film također nisu na odmet.

 


 valentina miroslavic 246x315Valentina Miroslavić, bacc.oec.
 računovođa i financijski savjetnik

Rođena sam 1980. godine u Kutini. Moji roditelji okarakterizirali su me osobom talentiranom više za društvene nego prirodne predmete, stoga je i moje obrazovanje išlo u tom smjeru. Osoba sam koja konstantno radi na sebi i željna je novih znanja. Podpredsjednica sam Hrvatske udruge za etiku, društveno odgovorno ponašanje i razvoj antikorupcijske svijesti. Certificirani sam auditor za ISO 37001 i ISO 19600 sustave upravljanja. Stručnjak sam zaštite na radu. Ovlašteni sam zastupnik u osiguranju i računovođa. Završila sam studij  Računovodstvo i financije na RRiF visokoj školi za financijski menadžment. Aktivni sam govornik engleskog jezika, a trenutno učim portugalski. Pohađala sam mnoge seminare, radionice i tečajeve vezane za EU fondove, poduzetništvo i financije.

U slobodno vrijeme rado vozim bicikl, šetam, igram badminton, plešem, crtam, čitam, slažem puzzle, rješavam križaljke...
Budući da volim mudre izreke, evo jedne za kraj: „Svatko od nas ima život kakav zaslužuje, jer svatko od nas svakodnevno čini izbore.“ (autor nepoznat).

 


marina krizic 264x333Marina Križić, mag.pfil.ger. i ped.
savjetnica za EU fondove

Rođena sam u Doboju 1980. godine, sjevernoistočnom gradiću Bosne i Hercegovine. Ravnicu rodnog kraja zamijenila sam, slijedom ratnih zbivanja, 1992. g. do tada nepoznatim, sada nezamjenjivim gradom Zagrebom. Četiri godine Medicinske škole u Mlinarskoj ulici utrle su put prema 12 godina operacijske sale Klinike za neurokirurgiju KBC Rebro. Kako moj duh privlače friške spoznaje, svoje novo mjesto našla sam na Filozofskom fakultetu grada Rijeke. Svakodnevne akademske obaveze nadopunila sam nezaboravnim iskustvima studentske mobilnosti u Berlinu i Češkim Budjeovicama te sudjelovanjem na međunarodnim projektima „Pronađeno u prijevodu“ i „Translation von gestern, morgen und heute“ gdje sam prepoznala interes za projektnim aktivnostima. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2016. stječem diplomu magistrice njemačkog jezika i pedagogije. Nešto kasnije, pridružujem se Učilištu EU Projekti gdje sam stekla teorijske i praktične osnove za voditelja pripreme i provedbe EU projekata.

Volim interesantne knjige i dobar komad u teatru. Nekad su to bili i plesni ritmovi jazz dancea, danas kondicijski treninzi. Osobito me ispunjavaju vikendi u prirodi, vožnja biciklom, moji psi i mačak. Za druženje s prijateljima volim uvijek iznenaditi s tradicionalnim jelima. Poznavanje engleskog i njemčkog jezika omogućuje mi čitanje prekrasnih djela, i jedan citat za kraj: „Why does a man live? In order to think about it...“ (Erich Maria Remarque).

 


damir golubic 246x315Damir Golubić, mag.pol.
savjetnik za EU fondove

Rođen sam 1986. godine u Zagrebu gdje sam završio opću gimnaziju, a potom upisao Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Magistar sam političkih znanosti sa završenim smjerovima: Politički sustav Hrvatske i Komparativne politike.

Radno iskustvo prije dolaska u Ravecon skupljao sam u Ministarstvu socijalne politike i mladih, u Službi za međunarodnu suradnju. Moje obveze ponajviše su bile vezane uz rad Agencije za mobilnost i programe Europske unije te provedbu programa Mladi na djelu, ali također i uz provedbu međunarodnih ugovora iz djelokruga Ministarstva koji se odnose na Ujedinjene narode, Vijeće Europe, Europsku uniju i Uniju za Mediteran. Također sam sudjelovao u organizaciji sastanaka, konferencija i međunarodnih skupova, što je uključivalo komunikaciju s veleposlanstvima, stranim delegacijama i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova. Završio sam program međunarodno priznatog informatičkog obrazovanja za ECDL specijalista. Engleskim jezikom služim se aktivno u govoru i pismu te posjedujem diplomu B2 poslovnog engleskog jezika. Organizirao sam i pohađao više domaćih i međunarodnih savjetovanja i edukacija na temu EU fondova.

U slobodno vrijeme, od sportova, najviše se bavim košarkom i nogometom, dok mi je čitanje zanimljivih knjiga najbolji način opuštanja. Ipak, najdraži hobi je ples, kojim se bavim posljednjih nekoliko godina te nastupam na raznim festivalima, promocijama i humanitarnim događanjima.


Andrej Santic 246x315Andrej Šantić
IT specialist

Rođen sam 1968. u Zagrebu, podrijetlom iz Trogira. Završio sam matematičko-informatičku srednju školu u Splitu, a 1987. u Zagrebu upisao fakultet Strojarstva. Nakon završenog četvrtog semestra preselio sam u Njemačku, a studij završio na Fakultetu Strojarstva u Stuttgartu, smjerovima „primjenjena informatika“ i „poslovni management. Po završetku fakulteta do 2007. prvenstveno radim kao eksterni IT suradnik u Njemačkoj u nekim od vodećih tvrki (Alcatel-SEL, IBM Njemačka, DaimlerChrysler…).

Nakon povratka u Hrvatsku, od 2011. suosnivač sam njemačko-hrvatske tvrtke TEXO TEHNOLOGIJE d.o.o. (www.texo-tehnologije.hr). Od svog osnutka tvrtka 90% svojih prihoda ostvaruje u inozemstvu, prvenstveno na Njemačkom i Švicarskom tržištu. Pored implementacije rješenja u sektoru "zelenih tehnologija", izrade projektnih dokumentacija, kao i izrade softverskih rješenja u području automatizacije proizvodnih procesa, bavim se i web dizajnom, prateći aktualne trendove i pripremajući se za one nadolazeće. Pritome se koristim najnaprednijim razvojnim alatima, sve stranice su SEO optimizirane, pri čemu se tijekom razvoja stranica strogo pridržavam aktualnih W3C standarda i preporuka.

Aktivni sam govornik engleskog jezika, a Njemački mi je kao materinji jezik. Većinu slobodnog vremena provodim u krugu obitelji. Moja filozofija je, da što god radili u životu, to radimo i za budućnost narednih naraštaja.

 


"Ne isplaćuje poslodavac plaće. On upravlja novcem. Plaće isplaćuje kupac."  Henry Ford