Ravecon d.o.o. je privatna konzultantska tvrtka koja se bavi poslovnim savjetovanjem, strateškim planiranjem, organizacijskim razvojem i upravljanjem  projektima. Ukoliko zatrebate, pomoći ćemo Vam pronaći programe za financiranje Vaših projekata, formirati stručne timove, izraditi projektnu dokumentaciju te nadzirati i uspješno provesti projekte. Pružiti ćemo Vam uslugu izrade financijskih i poslovnih planova i studija, educirati i savjetovati vaše zaposlenike.

Poštujući činjenicu da je svaki projekt privremena i jedinstvena aktivnost koja se provodi za ostvarenje unaprijed definiranog rezultata, i mi ćemo Vama pristupiti sa punom pažnjom poštujući vašu privatnost, osobne podatke, unikatnost, individualne karakteristike i zahtjeve, a sve u cilju održivog razvoja i ostvarenja Vaših poslovnih ciljeva. Naš tim će Vam nastojati pružiti cjelovitu uslugu temeljenu na dosadašnjem iskustvu, kontinuiranoj edukaciji i praćenju tržišta.

Svi naši korisnici nama su jednako važni te uživaju visokokvalitetan i profesionalan pristup. Od manjih prema većima, od privatnih prema javnima. To su jedinice lokalne samouprave, gradovi i općine, privatna poduzeća, udruge, vladine i nevladine organizacije i institucije koje inzistiraju na nesebičnom i požrtvovnom poslovnom odnosu. Pozitivne reakcije i pohvale koje dobivamo tijekom i nakon završenih suradnji, edukacija i projekata daju nam do znanja da u tome i uspijevamo. To nam ulijeva sigurnost da se bavimo pravim poslom na pravi način. Tako ćemo i nastaviti.

Naš tim čine stručnjaci i vanjski suradnici iz različitih područja gospodarstva, ekonomije, socijalne zaštite i ekologije. Naši konzultanti posjeduju vrijedno višegodišnje iskustvo u mnogim granama gospodarstva, a veselimo se novim industrijskim područjima, tehnologijama i branšama koje nam pomažu da držimo korak sa vremenom u kojem živimo.

VIZIJA 

Biti poslovno savjetovalište sa izuzetnom uslugom za klijenta, praktični računovodstveni i etički servis za tvrtke u Hrvatskoj i regiji. 

Našu ćemo viziju postići samo izgradnjom takve kulture tvrtke koja će privući najbolje ljude sposobne za rad na najtežim problemima uz svakodnevno poštivanje etičkih standarda.

MISIJA

Pomoći organizacijama u javnom i privatnom sektoru te malim, srednjim, ali i velikim kapitaliziranim poduzećima, ostvariti svoju dugoročnu financijsku, ekonomsku i operativnu viziju.

Naša je svrha odgovoriti na svakodnevne upite i interese naših klijenata te ih redovno obavještavati o mogućnostima unaprjeđenja njihovog poslovanja. U partnerstvu s našim klijentima na taj način klijentima pružamo podršku u klasičnim poslovnim i financijskim rješenjima s ciljem njihovog održivog razvoja.

USKLAĐENOST SA GDPR-om

Kako bismo provodili zadaće povezane s našim poslovnim aktivnostima, a u svrhu ostvarenja naše vizije i misije te zacrtanih ciljeva, kao društvo/organizacija, neophodno nam je obrađivati Vaše osobne podatke. U tom smislu, obrada Vaših osobnih podataka ne mora nužno biti opravdana pravnom obvezom ili provedbom uvjeta ugovora s Vama kao pojedincem, već, u takvim slučajevima, a u skladu sa GDPR*, naši su legitimni interesi temelj i opravdanje za obradu Vaših osobnih podataka. 

U tom smislu, obavještavamo Vas o obradi svaki puta kada prikupljamo Vaše osobne podatke.

Napominjemo, kako ostvarivanjem svojih legitimnih interesa ne utječemo ozbiljno na Vaša prava i Vaše slobode kao pojedinaca. U tom smislu, postoji i imamo legitimni interes kad do obrade osobnih podataka dođe unutar odnosa s Vama kao klijentom, kad osobne podatke obrađujemo u svrhe potrebe izravnog marketinga (npr. slanje newsletter). 

   Mišljenje 06/2014 Radne skupine iz članka 29. o pojmu legitimnih interesa voditelja obrade u skladu s člankom 7. Direktive 95/46/EZ.

Ipak, osobe u ovom slučaju imaju apsolutno pravo zahtijevati prekid obrade u bilo kojem trenutku. K tome, tvrtka koja odluči zasnivati obradu na legitimnom interesu svejedno o tome prije toga mora obavijestiti osobe čiji se podaci obrađuju, tako da im se u načelu ionako više isplati tražiti privolu.

Jedna poruka e-pošte u kojoj korisnika obavještavate o novim ponudama vjerojatno ne krši njegova prava, osobito ako u poruci navedete poveznicu preko koje se može odjaviti od daljnje komunikacije.

Nadalje, obavještavanje korisnika o ponudama ili sniženjima koja bi ih mogla zanimati smatraju se razumnima, i ne nose visok rizik za pojedinca. Interes za tvrtku je velik, a i razumno je za očekivati da će s vremena na vrijeme tvrtke provoditi marketinške aktivnosti.

Imajte na umu da morate prestati s aktivnostima izravnog marketinga čim zaprimite pritužbu. Nakon toga, u slučaju izravnog marketinga, ne možete dalje pravdati svoje aktivnosti ni na koji način.

Personalizacija poruka također je u većini slučajeva dozvoljena, dok god se odvija u ograničenom opsegu i ako ste za to od osobe prethodno dobili privolu. Ta se praksa ne razlikuje previše od posjete knjižari u kojoj vam knjižničar koji poznaje vaše navike preporučuje knjige za koje misli da bi vas mogle zanimati.

Obrada osobnih podataka u svrhu istraživanja tržišta također se može pravdati legitimnim interesom, ali samo ako je dovoljno jak. Spekulativna istraživanja s neutvrđenom potencijalnom koristi nisu dozvoljena. Naš je savjet da pseudonimizirate podatke, pa se s dozvolama uopće nećete morati zamarati u toj mjeri.

Što je na kraju dozvoljeno?
Da sažmemo:

dok god prestanete s marketinškim aktivnostima po zaprimanju zahtjeva, i
dok god je razumno očekivati od vas da se takvom obradom bavite i da takva obrada neće naštetiti ispitanicima, i
dok god koristite adekvatne mjere zaštite podataka, i
ako je potencijalna korist za vašu tvrtku velika (legitimni interes)
možete biti prilično sigurni da u tom slučaju aktivnosti obrade smijete zasnivati na legitimnom interesu.

Prijavite se na newsletter.

Kontakt

01/5806-307

01/5806-308

"Postoje rizici i troškovi vezani uz akciju. No oni su bitno manji od dugoročnih rizika i troškova komfora neaktivnosti."  J.F.K.